Haptotherapie

De Oldehove, olieverf op doek

Anneke Burg Dijkstra

Praktijk voor haptonomie Leeuwarden

Haptotherapie

In het affectieve haptonomische contact helpen we je om jouw gevoelens te onderzoeken en te (h)erkennen. Je leert te voelen wat je lijf je te vertellen heeft, welke signalen daarbij horen en om te ontdekken wat dat voor jou betekent.

 

Van nature hebben we het vermogen om ons meer of minder te verbinden met de ander en de omgeving om ons heen. Afhankelijk van de situatie en hoe het op op dat moment met ons is ..... hebben we de keus om meer of minder in contact te zijn. In het lichamelijk zijn, kunnen we je laten voelen hoe dat is en hoe je daar zelf invloed op hebt.

 

Daarnaast leer je te

communiceren over jouw

gevoelens, woorden te

geven aan wat je voelt.

Om met een verbeterde

balans tussen denken en

voelen, in relatie met

jezelf en jouw omgeving,

te bepalen wat een voor

jou passende manier is

om verder te gaan.

 

 

Tijdens de sessies kijken we naar de aard van de klachten. Indien nodig gaan we dieper in op de mogelijke oorzaken ervan, waarbij de beleving en de gevoelens die daarbij horen centraal staan. Hierbij zijn veiligheid, vertrouwen en affectieve bevestiging van essetieel belang.

 

De begeleiding start met een intake. Hierin zullen jouw verhaal en de daaruit voortvloeiende hulpvraag aan de orde komen. Ook zal ik over mijn werkwijze vertellen. Vervolgens zullen er enkele ervaringssessies plaatsvinden waarna een evaluatie volgt. Dit om jouw ervaringen tot zover te delen. Daarna kunnen een aantal sessies volgen waarbij een specifiek thema aandacht krijgt.

Praktijkadres:

Fonteinland 7C

8913CZ Leeuwarden

 

Correspondentieadres:

Nieuwestad 97 A

8911CL Leeuwarden

 

Mailadres:

info@haptonomieleeuwarden.nl