Over Hero

De Oldehove, olieverf op doek

Anneke Burg Dijkstra

Praktijk voor haptonomie Leeuwarden

Over Hero

 

Mijn naam is Hero Waalkens,

ik ben geboren in Amsterdam

en getogen in Utrecht, waar ik

in 1973 afstudeerde als fysiotherapeut. Ik ben 27 jaar als fysiotherapeut en manueeltherapeut in verschillende sectoren van de gezondheidszorg werkzaam geweest.

In eerste instantie was ik vooral gericht op het lichamelijk functioneren van de patiƫnt. Vanzelfsprekend zijn daarbij de kennis en vaardigheden van mij als therapeut belangrijk. Naast de vele bijscholingen zijn veel therapeuten daar ook onderling intensief mee bezig. Dat gold ook voor mij.

 

Het belangrijkste wat ik als therapeut leerde kwam echter van mijn patiƫnten. Zij leerden mij dat de klachten nooit los gezien mogen worden van de persoon met zijn of haar levenservaringen en de daarmee verbonden emoties en gevoelens. Het gaat niet alleen over de pijn, over het lichaam. Ik leerde dat aangeraakt worden niet voor iedereen hetzelfde is en voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Dat is mij niet verteld, dat hebben zij mij in het contact laten voelen. Door datgene wat ik voelde terug te brengen in de behandelrelatie, ontstond een heel ander, een wezenlijk contact.

Dit bewustzijn heeft mij er toe gebracht mij te gaan scholen in de haptonomie.

Mijn scholing en vervolgscholing in de haptonomie heb ik gedaan bij Frans R. Veldman jr. aan het Wetenschappelijk Instituut voor de Haptonomie (W.I.H.) te Grave en onlangs bij Synergos te Amersfoort. Die scholingen hebben mij als behandelaar sterk bepaald. Nu werk ik niet meer als fysiotherapeut. Als behandelaar werk ik in onze praktijk voor haptonomie en daarnaast werk ik op project basis als supervisor aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

 

 

Ik sta geregistreerd bij het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie te Grave www.haptonomie.com

Daarnaast heb ik licentie nummer 101023 van de beroepsvereniging NVPA, www.NVPA.org

Voor klacht en tuchtrecht: RBCZ. Licentie nummer 204664R

AGB-code zorgverlener 94-010667

Praktijk registratie: KvK nr. 50641263 en AGB-code 94-58686

 

Praktijkadres:

Fonteinland 7C

8913CZ Leeuwarden

 

Correspondentieadres:

Nieuwestad 97 A

8911CL Leeuwarden

 

Mailadres:

info@haptonomieleeuwarden.nl