Over Jel-An

De Oldehove, olieverf op doek

Anneke Burg Dijkstra

Praktijk voor haptonomie Leeuwarden

Over Jel-An

Geboren en getogen in Leeuwarden, ben ik fysiotherapie gaan studeren in Enschede. Sinds 1985 werk ik in een ziekenhuis. In die jaren heb ik met bijna alle specialismen en mensen met veel verschillende klachten of problemen gewerkt.

 

Aangezien ieder mens, met zijn of haar gevoelens anders is, zijn ook de behandel-contacten heel divers. Gaandeweg ervaarde ik wat aanraking kan betekenen en hoe verschillend mensen daar mee omgaan. Ik begreep steeds meer hoe belangrijk het is dat mensen zich ook in de aanraking begrepen en geaccepteerd voelen.

 

 

Zo groeide in mij de behoefte om me te scholen in de haptonomie. Ik ben nog steeds blij met die keus en heb sinds 12 jaar een eigen praktijk voor haptonomie. Reglematig wissel ik ervaringen uit met collega's en het werken als haptotherapeut geeft me veel voldoening.

 

In mijn loopbaan heb ik de kans gekregen om me gedurende een aantal jaren te verdiepen in mensen met psychosomatische klachten. Ons psychisch welbevinden heeft (mede) invloed op ons lichaam. andersom kunnen lichamelijke klachten hun weerslag hebben op onze psyche en ons gevoel.

 

Ik heb de opleiding in de authentieke Haptonomie gevolgd bij het WIH te Grave, bij Frans R.Veldman jr. Daarna ben ik me blijven ontwikkelen en heb diverse nascholingen gevolgd o.a. op het gebied van mensen met chronische pijnklachten en lichaamsgerichte traumabehandeling. Om nog beter inzicht te krijgen in de onderliggende psychologie heb ik een HBO opleiding toegepaste psychologie gevolgd. in 2014-2015 heb ik de nascholing tot Haptotherapeut bij Synergos te Amersfoort gevolgd

 

Ik ben geregistreerd bij het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie te Grave www.haptonomie.com

 

AGB zorgverleners code: 90034437

Voor klacht en tuchtrecht: RING reg.nr: 07.1.228.14217.

.

Praktijkadres:

Fonteinland 7C

8913CZ Leeuwarden

 

Correspondentieadres:

Nieuwestad 97 A

8911CL Leeuwarden

 

Mailadres:

info@haptonomieleeuwarden.nl